Învățământ Știri generale

Salarizarea profesorilor, printre priorităţile ministrului Educaţiei, care cere mai mulţi bani la rectificare. Sorin Cîmpeanu: Dacă vrem un sistem de educaţie performant, suplimentarea bugetului e o prioritate

Ministrul Educaţiei i-a transmis premierului Florin Cîţu că ministerul pe care îl conduce are nevoie de fonduri în plus. Sorin Cîmpeanu a explicat că banii vor merge către burse, salarizarea profesorilor şi pentru o serie de investiţii în unităţi de învăţământ preşcolar, şcolar şi universitar. ,,Suplimentarea bugetului este o prioritate, dacă vrem un sistem de educaţie performant.”, a transmis ministrul.

,,Este nevoie de suplimentarea fondului de burse deoarece, peste cele 547 de milioane care au fost alocate de la bugetul de stat, în acest an pentru prima oară, pentru plata burselor elevilor, avem o nevoie suplimentară de 107 milioane de lei, deoarece s-au dat mai multe burse decât au fost estimate.

Este nevoie de resurse suplimentare, deoarece s-au construit grădiniţe noi. Acele grădiniţe vor începe să funcţioneze în luna septembrie, deci este nevoie de resurse pentru personal şi nu numai. Din septembrie, vor fi preluate creşele în sistemul de educaţie, este nevoie de finanţare. S-a micşorat numărul de elevi în clasă. În multe locuri va creşte numărul de cadre didactice, deci va fi nevoie de suplimentarea finanţării.

Avem, de asemenea, nevoie de finanţare pentru programul <<Masa caldă>>. Avem nevoie pentru universităţile care au câştigat proiecte internaţionale de o creştere de buget. Avem nevoie de aceeaşi creştere de buget pentru ca universităţile să poată cheltui cu destinaţie de investiţii în mod deosebit resurse pe care le au în sold.

Este nevoie de resurse inclusiv pentru motivarea personalului didactic. Aceste resurse trebuie să fie alocate acolo unde trebuie, inclusiv pentru salarizare. Acele criterii de performanță care vor face diferența între salariul unui profesor și salariul altui profesor vor face parte din pachetul legislativ la care lucrăm.“, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, după întâlnirea pe care a avut-o joi cu prim-ministrul Florin Cîţu.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *