Liceu Știri generale

BACĂU | 2.939 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admiși în învăţământul liceal de stat, în prima etapă de repartizare computerizată

Urmare a afișării rezultatelor primei etape de repartizare computerizată la Admiterea 2021, în județul Bacău 2.939 elevi au fost admiși în învățământul liceal de stat, adică 99,86% din totalul de 2.943 înscriși la repartizarea computerizată cu opțiuni completate. Dintre aceștia 1.961 candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 978 candidați la filiera tehnologică.

Trei candidați au fost admiși cu media generală 10. Doi dintre ei vor studia la Colegiul Național ,,Gheorghe Vrănceanu” Bacău și unul la Colegiul Național ,,Ferdinand I” Bacău, toți la specializarea matematică-informatică.

Au mai fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate:
– 368 de elevi la specializări vocaţionale;
– 29 de elevi în învăţământul militar;
– 27 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă;
– 25 de elevi în învățământul special;
– 985 elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul băcăuan profesional/dual.

Au aplicat și au fost admiși în liceele din județul Bacău și 70 de candidați care au absolvit gimnaziul în alte județe, precum Brașov, Covasna, Iași, Galați, Neamț, Suceava, Vrancea, Vaslui şi din Municipiul București.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25 – 28 iulie candidații repartizați în prima etapă vor transmite / depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

Patru candidați nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni. Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere.

Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic. Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere. În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute și după cea de a doua etapa de repartizare computerizată.

În total, au rămas disponibile pentru etapa a doua 287 locuri, din totalul de 3.226, în liceele din Bacău.

Sursa foto: facebook.com / Colegiul Naţional ,,N.V. Karpen” Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.