Învățământ Știri generale

Ministrul Educaţiei: Profesorii nevaccinaţi, testaţi periodic, înainte să intre la ore

Ministrul Educaţiei a declarat, duminică la postul Digi 24, că profesorii care nu doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 ar putea fi testaţi periodic. Această variantă se află în analiza Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei. Ministrul a precizat că 60% din personalul din învăţământ este imunizat, iar în şcoli regulile au fost respectate mult mai bine decât în alte medii.

,,Acest proces trebuie să continue, pentru a putea garanta siguranţa din perspectivă sanitară în şcoli. Facem cu toţii tot ce putem mai bine şi ce stă în dreptul nostru pentru a promova importanţa şi necesitatea vaccinării, pentru a putea avea garanţia derulării şcolii cu prezenţă fizică, pentru a nu mai înregistra alte pierderi faţă de cele pe care şcoala le-a suferit deja.”, a explicat ministrul.

O variantă de lucru este testarea periodică a dascălilor care nu sunt vaccinaţi. Ministrul Educaţiei nu a precizat şi care ar putea fi frecvenţa testărilor.

,,Dacă cei care au competenţă în domeniul sanitar vor prezenta avantaje nete, este posibil să se introducă şi măsuri care privesc testarea personalului din şcoli. (…) Vom vedea. Nu am nici eu, nici Ministerul Educaţiei competenţe medicale. V-am spus, aceste discuţii se poartă împreună cu Ministerul Sănătăţii, care este îndreptăţit să propună astfel de măsuri. (…) Am iniţiat aceste discuţii împreună cu Ministerul Sănătăţii, nu există încă o decizie.“, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a mai precizat, la postul Digi 24, că în noul an şcolar vor fi păstrate mai multe reguli sanitare, printre care purtarea măştii şi distanţarea fizică, la interior, precum şi aerisirea sălilor şi respectarea regulilor de igienă.

Sursa foto: captură Digi 24

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *