Învățământ Știri generale

Ministrul Educaţiei, răspuns pentru o elevă de 10 la Bacalaureat, care i-a semnalat acordarea unei burse de 7 lei: E absolut ridicol!

Ministrul Educaţiei a catalogat drept ,,ridicolă” o bursă acordată, anul trecut, de 7 lei lunar, situaţie semnalată de o elevă care a obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat. Într-un dialog cu tânăra absolventă, purtat la postul Digi 24, Sorin Cîmpeanu a explicat că bursele elevilor nu vor mai putea fi mai mici de 100 de lei, ca urmare a unei decizii luate în Guvern.

,,Este ridicol! Este absolut ridicol şi este ruşinos! Din această cauză, avem o hotărâre de Guvern care fixează la 100 de lei cuantumul minim al bursei. Nicio bursă pentru niciun elev nu poate să fie mai mică de 100 de lei. Pentru susţinerea acestei măsuri, anul acesta au fost alocate 540 de milioane de lei de la bugetul de stat, pentru prima oară, pentru că până acum întotdeauna bursele au fost plătite exclusiv de autorităţile locale pentru elevi. (…) Anul acesta, nu numai că am dublat suma, dar am si asigurat resursele de la bugetul de stat impunând autorităţilor locale să nu acorde nicio bursă sub cuantumul de 100 de lei. Alocarea s-a dovedit, din fericire o spun, a fi insuficientă, motiv pentru care cele 540 de milioane de lei am cerut să fie suplimentate cu o sumă de 107 milioane de lei, deoarece au fost mai mulţi elevi care au obţinut rezultate bune la învăţătură şi bursele au fost mai multe decât cele pe care le-am estimat la începutul anului.„, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Eleva a vrut să ştie de la ministrul Educaţiei şi cum se pot recupera pierderile din perioada în care cursurile s-au desfăşurat în mediul online.

,,În programul de educație remedială pe care l-am promovat și pe care îl susțin s-au înscris mai puțin de 250.000 de elevi. Înscrierea a fost voluntară. S-au înscris acei elevi care au considerat că au suferit pierderi. În opinia mea, la cei aproape trei milioane de elevi, marea, marea majoritate au suferit pierderi pe perioada predării online pe perioada de criză. Aceste pierderi se pot recupera doar în timp. Se pot recupera cu condiția ca școala să nu mai fie întreruptă. Se pot recupera, și vom… Ministerul Educației a propus continuarea finanțării programului de ore remediale pe parcursul întregului an școlar viitor. Dar elevi care au terminat învățământul liceal nu vor mai avea, știți foarte bine, șansa recuperării acestor pierderi, decât, eventual, prin eforturi proprii și prin eforturi făcute din perspectiva calității de student.„, a răspuns ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la postul Digi 24.

Sursa foto: captură Digi 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.