Știri generale Universitate

Şefii de promoţie de la Universitatea de Vest din Timişoara, încurajaţi să se înscrie la programele de masterat

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) încurajează excelenţa şi îi scuteşte pe şefii de promoție ai programelor proprii de studii universitare de licență de taxele de înscriere și de înmatriculare pentru admiterea la masterat, potrivit unui comunicat al instituţiei de învăţământ superior. ,,Este o apreciere a rezultatelor şi totodată o susţinere pentru absolvenţi”, mai transmit reprezentanţii UVT.

A devenit deja o tradiție ca șefii de promoție ai celor mai bune licee și colegii din principalul bazin de selecție al universității, respectiv jumătatea de vest a țării, să primească o scrisoare de invitație din partea rectorului UVT. Astfel, cei care aleg să devină studenți la UVT vor beneficia de mai multe facilități, printre care, scutirea taxelor de înscriere și înmatriculare. Din acest an, măsura se aplică şi şefilor de promoţie de la studiile de licenţă efectuate la UVT, pentru a-i convinge să continue aici un program de masterat.

,,Nu e puțin lucru să închei studiile universitare de licență ca șef de promoție, acest rezultat venind să confirme eforturile și reușitele de pe parcursul anilor de studii, realizate prin tenacitate, inspirație și talent, conducând la obținerea celei mai bune note generale de absolvire din promoția unei facultăți. Pentru că apreciem personalitățile acestor tineri valoroși, am decis să oferim scutirea de taxele prevăzute în procesul de admitere la studiile universitare de masterat pentru cei care au absolvit ciclul de licență ca șefi de promoție la programele de studii ale celor 11 facultăți din UVT, o motivație suplimentară pentru a-și continua pregătirea universitară în comunitatea noastră.„, a transmis rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Studenții UVT, atât la ciclul de studii universitare de licență, cât și la cel de masterat, pot beneficia de un pachet variat de burse. Aceste sunt menite să încurajeze performanța academică, să asigure sprijin social sau să ofere alte facilități și oportunități de dezvoltare, cum ar fi mobilități internaționale de studii sau de practică, inclusiv prin Alianța Universitară UNITA din care face parte Universitatea de Vest din Timişoara.

Înscrierile continuă pentru studenţii care vor să urmeze cursuri de masterat la UVT. Aceştia pot găsi toate informaţiile necesare pe platforma de admitere a universităţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.