Social Știri generale

MARAMUREŞ | Festivalul „Repere, Mituri, Identități” a ajuns la a 5-a ediţie

A cincea ediţie a Festivalului Național al Artelor ,,Repere, Mituri, Identități” debutează duminică 1 august. Evenimentul se va desfășura la Muzeul Satului din Baia Mare. Festivalul este organizat de Teatrul Ararat, în parteneriat cu  Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară din Baia Mare.

Evenimentele culturale din cadrul festivalului se vor desfășura în fiecare sâmbătă și duminică, începând cu ora 19:00, în perioada 1 august – 26 septembrie. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

În debutul evenimentului are loc vernisajul expoziției ,,Lumini în vatra satului”, care va cuprinde lucrări din edițiile precedente ale Taberei de Artă și Solidaritate de la Desești, devenită între timp, prin grija preotului Ioan Ardelean, Școală de vară pentru copii din așezămintele pentru ocrotirea copiilor care au nevoie să-și vindece sufletul cu lumină și culoare. Despre această idee generoasă va vorbi însuși preotul Ioan Ardelean.

În același context, al tradiției și identității, are loc prezentarea revistei ,,Cronica satului Desești”, care și-a croit drum spre inima cititorilor în 2016, fiind editată de Asociația culturală ,,Nichita Stănescu” și Parohia ortodoxă Desești. O cronică a timpului satului, adevărat rezervor de mit și legendă, o revistă cerută de vuietul vremii, pentru înțelegerea vieții satului, dar și o revistă de înălțare a sufletului, într-un efort de regăsire a identității noastre, a vieții rurale autentice. Gânduri despre sat și revistă vor fi rostite de Gheorghe Pârja, transmite Teatrul Ararat.

Sursa foto: facebook.com / Teatrul Ararat Baia Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.