Examene Știri generale

PROIECT | Elevii de 10 la examenele naţionale ar putea primi 1.000, respectiv 3.000 de lei

Elevii care au obținut medii de 10 la Bacalaureat și la Evaluarea Națională ar putea primi stimulente financiare, conform unui proiect de Hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică. Scopul actului normativ este de a susține activitatea de înaltă performanță din învățământul preuniversitar.

Ministerul Educației a lansat în consultare publică un proiect de Hotărâre de Guvern privind acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și la examenul național de Bacalaureat, sesiunea 2021.

Potrivit documentului, stimulentele financiare vor fi acordate diferențiat. Astfel, cei cu media 10 la Evaluarea Națională vor primi câte 1.000 de lei, iar elevii cu 10 la examenul de Bacalaureat vor primi câte 3.000 de lei. Sumele vor fi acordate din bugetul Ministerului Educației, din fondurile rezervate pentru asistență socială.

Conform proiectului de Hotărâre, art. 4. prevede ca lista beneficiarilor stimulentelor financiare și modalitatea de acordare a acestora se aprobă prin ordin al ministrului Educației. ,,Scopul proiectului de act normativ constă în susținerea activității de înaltă performanță din învățământul preuniversitar.”, se arată în document.

În anul şcolar încheiat, 163 de absolvenți de liceu au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, iar 132 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media 10 la Evaluarea Națională. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.