Știri generale

VIDEO | Imagini din interiorul modulului Nauka, cuplat la Staţia Spaţială Internaţională

Cosmonauţii ruşi au efectuat un tur video în interiorul modulului de cercetări Nauka, la câteva zile după ce a fost cuplat la Staţia Spaţială Internaţională (ISS) şi după incidentul de zilele trecute. Joi, pornirea necontrolată a motoarelor de pe Nauka a făcut ca ISS să iasă de pe traiectoria obişnuită pentru scurt timp.

Imaginile îi arată pe cosmonauţii Oleg Novitski şi Piotr Dubrov în timp ce deschid trapele şi fac un scurt tur în modulul Nauka, după cum a anunţat agenţia spaţială rusă Roscosmos. Turul video, care are două minute, a fost postat pe Twitter de Novitski.

Sursa video: twitter.com / Oleg Novitskiy

Referitor la incidentul de joi, oficialii ruşi din domeniul spaţiului au declarat că o eroare software şi o posibilă scădere a atenţiei umane au fost de vină pentru defecţiunea care a făcut ca ISS să iasă din poziţia normală de zbor, la 250 de mile deasupra Pământului, cu şapte membri ai echipajului la bord.

Potrivit relatării NASA despre incident, directorul zborului misiunii a declarat imediat o urgenţă a zborurilor spaţiale, în timp ce inginerii de la sol se luptau pentru a remedia situaţia provocată de satelitul de cercetare. NASA şi Roscosmos au anunţat fiecare că cei şapte membri ai echipajului, doi cosmonauţi ruşi, trei astronauţi americani şi alţi doi din Japonia şi Franţa, nu au fost niciodată în pericol.

Sursa foto: captură twitter.com / Oleg Novitskiy

Citeşte şi Staţia Spaţială Internaţională a ieşit de pe traiectorie, din cauza unui modul rusesc

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *