Știri generale Universitate

BACĂU | 2.500 de candidați înscriși la studii de licenţă şi master, la Universitatea „Vasile Alecsandri”

După finalizarea primei sesiuni de admitere, iulie 2021, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău s-au înscris 2.500 de candidaţi pentru a urma studii universitare de licenţă şi master. Universitatea va face demersuri la Ministerul Educației pentru suplimentarea de locuri bugetate, care urmează a fi puse la dispoziția candidaților în a doua sesiune de admitere.

După confirmarea locurilor, Universitatea ,,Vasile Alecsandri” din Bacău va face publice locurile disponibile pentru cea de-a doua sesiune de admitere din septembrie 2021. Oferta educaţională a instituţiei băcăuane de învăţământ superior include 35 de programe de studii universitare de licenţă, 26 de master şi două de doctorat, toate programele de studii fiind acreditate de ARACIS.

Perioada de înscriere pentru doua sesiune de admitere, la studiile universitare de licență și master, este 1 – 17 septembrie 2021. Admiterea la studiile universitare de doctorat se organizează doar în luna septembrie, în perioadele 1 – 3 și 7 – 9. Înscrierea pentru programele de conversie profesională a cadrelor didactice se poate face între 1 şi 28 septembrie 2021.

Pentru admiterea la Colegiul din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău au dreptul să se înscrie absolvenții de liceu, fără diplomă de bacalaureat (doar cu adeverință de absolvire a liceului), sau cu diplomă de bacalaureat sau diplome echivalente, cea de-a doua sesiune de înscriere desfășurându-se în perioada 1 – 6 septembrie 2021.

Informaţii complete privind admiterea pot fi obţinute de pe site-urile de admitere ale Universităţii ,,Vasile Alecsandri” din Bacău, de pe pagina de Facebook a instituţiei sau de la secretariatele facultăţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.