Știri generale

Ministrul Educaţiei: Şcoală cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionare

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că vrea ca şcoala să înceapă fără scenariile de funcţionare aplicate unităţilor de învăţământ în anul care s-a încheiat. Astfel, ministrul şi-a exprimat dorinţa ca, la debutul noului an şcolar, toţi elevii să revină în bănci, la cursuri cu prezenţă fizică, în întreaga ţară. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă, susţinută la sediul ministerului.

,,Bazându-mă pe informațiile pe care le-am, în limitele de competență, bazându-mă pe faptul că în școli au fost respectate regulile sanitare mai bine decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare al personalului din învățământ în raport cu orice alt tip de personal, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii școlii cu prezență fizică pentru toți elevii fără scenarii de funcționare. (…) Pot să vă spun că școala va începe cu prezență fizică în data de 13 septembrie.”, a declarat marţi Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a vorbit şi despre posibilitatea amenajării de centre de vaccinare în şcoli, precum şi despre proiectul prezidenţial ,,România Educată”.

,,Am stabilit deja o întâlnire cu Consiliul Național al Elevilor pentru săptămâna viitoare în ziua de marți. Președintele Consiliului Național al Elevilor va avea statut de invitat permanent în comitetul interministerial pentru implementarea proiectului ,,România Educată”, comitet condus de prim-ministrul României, în calitate de președinte, și vicepreședinte fiind ministrul Educației. (…) Trebuie văzut în ce măsură configurația școlii permite organizarea unor astfel de centre (n. red. – de vaccinare) în școală. Am discutat cu Ministerul Sănătății și cu coordonatorul campaniei de vaccinare pentru a realiza în zilele următoare acțiuni de prezentare a importanței procesului de vaccinare.”, a precizat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Sursa foto: facebook.com / Sorin Cîmpeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.