Știri generale Universitate

273 de olimpici au ales Universitatea din Bucureşti, în anul cu cele mai multe înscrieri la admitere la UB

Aproape 39.000 de elevi s-au înscris pentru a urma cursuri de licenţă la cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti (UB). Este cel mai mare număr de candidaturi din ultimii 12 ani, potrivit unui comunicat al unităţii de învăţământ superior. De asemenea 273 de elevi olimpici au ales să-şi continue studiile şi formarea academică la Universitatea din Bucureşti.

Potrivit UB, 38.806 de candidaturi au fost depuse pentru cele 97 de programe de licență oferite de facultățile din cadrul universităţii. Prin comparaţie, în 2020, UB a avut 33.917 cereri de înscriere.

Pentru sesiunea iulie 2021 a admiterii de licenţă, UB a scos la concurs 4.515 locuri la buget. Iar concurenţa este foarte mare, de 8,59 candidaţi / loc la nivelul întregii universităţi.

,,Concurență acerbă pentru locurile bugetate s-a înregistrat la următoarele facultăți din cadrul UB: peste 18 candidaţi pentru un loc bugetat la Facultatea de Fizică, peste 17 candidați pe loc la Facultatea de Matematică și Informatică și Facultatea de Administrație și Afaceri, peste 10 candidați pe loc la Facultatea de Litere, peste 9 candidați pe loc la Facultatea de Psihologie și Științele Educației și la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, aproape 8 candidați pe loc la Facultatea de Biologie și peste 6 candidați pe loc la Facultățile de Istorie și Jurnalism și Științele Comunicării.„, se arată în comunicat.

Dintre cei 273 de elevi olimpici, 193 au optat pentru Facultatea de Matematică și Informatică, 30 pentru Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, 27 pentru Facultatea de Fizică, câte 7 pentru Facultatea de Istorie și Facultatea de Științe Politice, 4 pentru Facultatea de Chimie, 2 pentru Facultatea de Biologie și câte unul pentru Facultățile de Drept, Filosofie și Psihologie și Științele Educației.

Viitorii studenţi au avut parte de acces mai uşor la procesul de înscriere. Majoritatea facultăţilor din cadrul UB au permis depunerea cererilor în format online. De asemenea, pentru cele mai multe dintre programele de studiu, şi admiterea a fost organizată tot online. În plus, UB le-a asigurat cazare gratuită în căminele universităţii, pentru perioada admiterii, şi acces gratuit la Grădina Botanică ,,Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti.

,,Consacrată ca o instituție de educație și cercetare orientată către susținerea continuă atât a excelenței academice, cât și a dimensiunii incluzive în educație, Universitatea din București se manifestă ca o comunitate puternică și atașată valorilor autentice: peste 34.000 studenți, 1.300 de profesori, 500 de cercetători și 1.300 de angajați – personal non-academic. În oferta celor 19 facultăți ale Universității din București se regăsesc 97 de programe de licență, 215 programe de masterat, 9 programe de masterat didactic, 21 de școli doctorale pe domenii specifice și o școală pentru studii doctorale interdisciplinare.

Începând din 2019, UB face parte din CIVIS – Universitatea Civică Europeană alături de alte opt universități europene de prestigiu: Universitatea Aix-Marseille, Universitatea Națională și Capodistriană din Atena, Universitatea Liberă din Bruxelles, Universitatea Autonomă din Madrid, Universitatea Sapienza din Roma, Universitatea din Stockholm, Universitatea Eberhard Karls din Tübingen şi Universitatea din Glasgow, în calitate de partener asociat.”, se mai arată în comunicatul Universităţii din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.