Știri generale

Înotătorul David Popovici, premiat de ministrul Educaţiei. Cîmpeanu: E un elev care te face mândru că eşti român. Popovici: Cel mai important lucru, pasiunea pentru sport

Ministrul Educaţiei l-a premiat pe înotătorul David Popovici, pentru rezultatele obţinute la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sorin Cîmpeanu l-a numit pe sportiv ,,un elev care te face mândru că eşti român”, în timp ce David Popovici le-a transmis copiilor să se apuce de sport, iar părinţilor, să-i sprijine şi să-i îndrume.

,,Este un moment emoţionant. David a obţinut un succes care ne face mândri pe toţi, ne face mândri pe cei care trebuie să susţinem şcoala românească şi sportul şcolar. David este un exemplu excepţional şi credibil, mult mai credibil decât poate fi orice ministru, pentru susţinerea sportului şcolar. Este un exemplu de performanţă. (…) Este un exemplu de determinare, de ambiţie, de voinţă, de iniţiativă şi de dăruire. (…) Nu se întâmplă în fiecare zi să ai în şcoala românească (…) un elev care să te facă atât de mândru că eşti român.„, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

,,Aş vrea să inspir cât mai mulţi copii să se apuce de sport, aş vrea să inspir cât mai mulţi părinţi să-şi ducă copiii să facă un sport. (…) E nevoie de foarte multă muncă şi determinare, dar aş minţi dacă n-aş spune că poate n-a fost un pic de noroc să întâlnesc antrenorul potrivit, iniţiativă din partea părinţilor mei să mă ducă la clubul potrivit, dăruire din partea lor, să mă crească cum trebuie. (…) Cel mai important lucru cred că e pasiunea pentru sport şi pentru ceea ce faci.„, a transmis înotătorul David Popovici.

Ministrul a precizat că va iniţia o modificare legislativă, care să corecteze o eroare în privinţa sportului şcolar. Mai exact, în prezent, Jocurile Olimpice nu sunt incluse în calendarul competiţiilor recunoscute de Ministerul Educaţiei. David Popovici a anunţat că, la debutul anului şcolar, le va vorbi elevilor, pentru a-i încuraja să aleagă sportul şi să facă performanţă.

Festivitatea de premiere a avut loc la sediul Ministerului Educaţiei. Au fost invitaţi, alături de sportiv, antrenorul său, părinții, directorul Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc” din București, unitatea de învățământ în care studiază înotătorul, și inspectorul școlar general al Municipiului București.

Sursa foto: captură Ministerul Educaţiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.