Social Știri generale

BACĂU | Programul naţional „Laptele şi cornul” se reia pentru preşcolarii şi elevii din tot judeţul

Programul naţional „Lapte şi corn“, suspendat temporar anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19, se reia în județul Bacău, începând cu anul școlar 2021 – 2022. Anunțul a fost făcut de prefectul Leonard Bulai, în urma ședinței de lucru din 5 august a Comisiei pentru aplicarea prevederilor H.G. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru școli al României în perioada 2017-2023.

În cadrul ședinței au fost dezbătute propuneri privind lista produselor ce se vor distribui în anul școlar 2021 – 2022, precum și măsuri educative. Astfel, pentru acest an școlar s-a hotărât distribuirea următoarelor produse:
– mere (2 zile/săptămână);
– lapte (2 zile/săptămână);
– produse lactate fermentate (1 zi/săptămână);
– produse de panificație (zilnic).

„Măsurile educative vor prevedea organizarea de concursuri privind importanța consumului de fructe și legume, produse lactate, alte activități educative practice extracuriculare și extrașcolare.”, a declarat prefectul Leonard Bulai, pe pagina sa de facebook.

La nivelul județului Bacău, conform datelor puse la dispoziție de Inspectoratul Școlar Județean Bacău, numărul estimat de beneficiari ai Programului pentru școli al României este de 61.245 preșcolari și elevi.

În 2019 – 2020, în Programul naţional „Lapte şi corn“ au fost înscrişi 2,8 milioane de elevi şi copii de grădiniţă, iar săptămânal au fost distribuite 5 milioane de porţii de lapte. Din cauza suspendării programului, producătorii au rămas cu porţiile pe stoc. Astfel, un milion au mers către Crucea Roşie, iar patru milioane au fost distruse, potrivitsocietăţilor din domeniul lactatelor.

Sursa foto: Portal învăţământ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.