Învățământ Știri generale

Ministrul Educaţiei vrea şcoală cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, din 13 septembrie. Sorin Cîmpeanu: Educaţia online, un dezastru

Ministrul Educaţiei a catalogat drept ,,un dezastru” predarea online. În opinia sa, aproape toţi elevii au avut de pierdut în perioada în care cursurile nu s-au desfăşurat fizic, în clase. Sorin Cîmpeanu a mai precizat, la postul B1 TV, că au existat şi alte consecinţe ale şcolii online, în afară de pierderile educaţionale.

,,,Educația online se poate face doar acolo unde există conectivitate, acolo unde există echipamente și acolo unde există savoir-faire, există acea știință de predare online din partea cadrelor didactice. Lucruri care au lipsit, unele într-o mică măsură, altele într-o foarte mare măsură. Eu cred că, pe parcursul acestei perioade de online, aproape toţi elevii au avut de pierdut. Din perspectivă educaţională, este un dezastru.”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul a explicat că, din această perspectivă, experimentul cu predarea în sistemul online a eşuat şi a arătat care au fost principalele efecte asupra elevilor.

,,Nu, din păcate nu a ieșit şi trebuie să avem curajul să spunem acest lucru. Mai avem şi altfel de pierderi, în afară de cele educaţionale: tulburări socio-comportamentale, emoţionale, multiplicarea unor situaţii de violenţă, de bullying, în şcoli. Există foarte multe consecinţe, nu doar educaţionale, în lipsa socializării.„, a precizat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la postul B1 TV.

Sursa foto: captură B1 TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.