Social Știri generale

TEHNOLOGIE | Apelurie video şi de voce Facebook Messenger, criptate

Facebook a demarat implementarea criptării convorbirilor video şi audio realizate prin intermediul Messenger, una dintre cele mai folosite aplicaţii de comunicare la nivel mondial. Messenger, aplicaţie desprinsă din Facebook în urmă cu mai mulţi ani, a lansat funcţia de criptare a apelurilor video şi de voce. Se va folosi criptarea end-to-end (E2E), care codifică datele transferate între cele două părţi participante la apel.

La fel ca în cazul aplicaţiei WhatsApp, Facebook susţine că nimeni nu poate accesa informaţiile utilizatorilor criptate în acest fel. Criptarea E2E este implementată pentru apelurile video şi audio între două persoane. Facebook promite că, în viitorul nu foarte îndepărtat, aceasta va fi lansată şi pentru apelurile la care participă mai mulţi utilizatori.

Criptarea este opţională şi trebuie activată pentru a putea fi folosită. Utilizatorul trebuie să intre în pagina de setări a aplicaţiei. De asemenea, ambii utilizatori trebuie să activeze criptarea pentru ca aceasta să fie folosită în cazul apelului dintre cei doi.

Facebook spune că a început să testeze criptarea E2E şi pentru Instagram Direct, funcţia internă de comunicare din Instagram. Aceasta ar urma să poată fi folosită de către utilizatorii care se urmăresc reciproc.

Sursa foto: unsplash / young woman on a Facebook Messenger chat video call with friends in COVID lockdown, Annier Spratt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.