Gimnaziu Știri generale

BACĂU | Școala Gimnazială „George Enescu” din Moinești a primit 15 calculatoare prin proiectul „Dăm un Byte de Ajutor”

În total, Ateliere Fără Frontiere și Garrett Motion au donat 90 de calculatoare către opt structuri educaționale din opt județe ale țării. Parteneriatul face parte din proiectul ,,Dăm un Byte de Ajutor” și susține digitalizarea educației pentru elevii din zone defavorizate. Computerele sunt complet echipate și au instalate sisteme de operare licențiate.

Cele 90 de echipamente donate au fost recondiționate în atelierul educlick de către angajați vulnerabili din cadrul Atelierele Fără Frontiere, ce fac parte din programul de inserție socio-profesională. Calculatoarele vor ajuta peste 1.700 de elevi și profesori din unitățile beneficiare:
– Școala Gimnazială „George Enescu” Moinești din județul Bacău;
– Școala Gimnazială „Virgil Iovănaș” Șofronea din județul Arad;
– Școala Gimnazială Nr. 1 Vlădești din județul Argeș;
– Liceul Tehnologic Agricol „Nicolae Cornățeanu” din județul Tulcea;
– Școala Gimnazială Surdila Găiseanca din Brăila;
– Școala Gimnazială „Ion Mareș” din Dâmbovița;
– Asociația Femeilor din Sibiu din județul Sibiu;
– Școala Gimnazială Ciolănești din județul Teleorman.

În urma procesului de recondiționare ce presupune verificarea, curățarea, repararea și ambalarea echipamentelor, 15 calculatoare au ajuns la Școala Gimnazială „George Enescu” Moinești din judeţul Bacău, unde oferă o șansă în plus copiilor la o educație digitală accesibilă.

,,În contextul perioadei pandemice, care ne-a obligat să intrăm în sistem de învățământ online, donația aceasta de calculatoare a fost de-a dreptul providențială, dându-ne șansa să instalăm aceste calculatoare în fiecare sală de clasă, pentru uzul cadrelor didactice, în relaționarea cu elevii – nu mulți dintre profesori dispuneau acasă de semnal de internet fluent, așa că avându-le pe acestea la dispoziție, procesul de învățământ s-a putut derula conform orarului, fără întreruperi.

Unul dintre corpurile de clădire ale școlii s-a aflat de-a lungul acestui an în reabilitare, ceea ce ne-a obligat să învățăm în două schimburi, fizic sau online. Așadar, în tot acest timp, am făcut uz de aceste calculatoare: fie online, în dialogul profesor-clasă, fie individual, în cazul elevilor care s-au aflat în izolare, dar au putut participa la ore prin intermediul internetului. Calculatoarele donate de Ateliere Fără Frontiere și Garrett Motion au fost un mare avantaj pentru învățarea în online”, a declarat prof. Alina Ramona Pistol, cadru didactic la Școala Gimnazială „George Enescu” Moinești.

,,Toate proiectele derulate prin platforma educlick aduc un impact pozitiv în trei categorii de interes pentru un viitor sustenabil: educație, mediu și inserție socio-profesională. ’Dăm un Byte de Ajutor’ nu face excepție și formează, prin calculatoarele donate cu sprijinul Garrett Motion, un lanț de solidaritate între aceste trei zone de sustenabilitate. Astfel, tinerii beneficiază de instrumente utile pentru parcursul lor educațional și de modele de bune practici ce sprijină mediul înconjurător și încurajează inserția persoanelor defavorizate pe piața convențională a muncii”, a adăugat şi Costin Dragne, coordonator de proiecte al platformei educlick.

„Dăm un Byte de Ajutor” este un proiect de tradiție al platformei de donații educlick, care a donat din 2008 și până în prezent peste 20.000 de calculatoare pentru elevii și profesorii din zone vulnerabile ale României.

Ateliere Fără Frontiere este o organizație non-profit pentru reintegrarea socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, parte din SOS Group – International action, o rețea globală care lucrează pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Educlick este unul dintre cele 3 întreprinderi sociale de inserție prin activitatea economică, alături de remesh și ferma bio&co, care oferă servicii personalizate de acompaniere socială, consiliere pentru inserție, psihoterapie și acompaniere pedagogică pentru formarea de competențe persoanelor care cumulează multiple dificultăți la angajare.

Sursa foto: Ateliere fără frontiere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.