Știri generale Universitate

European Youth Event 2021, pentru studenții, masteranzii și doctoranzii Universității din București

Studenții, masteranzii și doctoranzii Universității din București sunt invitați să participe la European Youth Event 2021 (EYE 2021). Evenimentul debutează în primele zile ale lunii octombrie, odată cu începutul noului an universitar, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior.

EYE2021, care poartă denumirea ,,The future is ours” – ,,Viitorul este al nostru”, va începe în data de 4 octombrie 2021 cu mai multe activități online. Evenimentul principal va fi organizat în zilele de 8 şi 9 octombrie 2021 şi va include atât activități în format online sau hibrid, cât și activități față în față, care se vor desfășura la sediul Parlamentului European din Strasbourg.

Cei care vor să participe la EYE2021 vor trebui să trimită un eseu scris pe două pagini sau o înregistrare video de două minute, în care să arate două proiecte pe care le-ar realiza pentru tineri. Acestea trebuie să pornească de la ipoteza că ar reprezenta ţara noastră la nivel înalt în structurile Uniunii Europene. Aplicaţia se poate face prin completarea unui formular pe care îl găseşti AICI. Termenul limită de înscriere este 1 septembrie 2021.

Scopul proiectului European Youth Event este de a permite mai multor mii de tineri din toată Uniunea Europeană şi din afara spaţiului comunitar să ajungă la Parlamentul European de la Strasbourg. Aceştia vor putea, astfel, împărtăși idei cu privire la viitorul Europei. Tinerii cu vârste între 16 şi 30 de ani au posibilitatea să interacţioneze cu experți și activiști, cu formatori de opinie și cu persoane cu putere de decizie în inima democrației europene.

,,EYE2021 este cel mai important eveniment de consultare a tinerilor din cadrul Conferinței asupra Viitorului Europei. Astfel, pornind cu luna mai a anului 2021 și cu sprijinul asociațiilor de tineri din întreaga Europă, ideile tinerilor cu privire la viitorul Europei au fost adunate și centralizate pe platforma online youthideas.eu.”, se mai arată în comunicatul de presă al Universităţii din Bucureşti.

Participanții la EYE2021 vor avea oportunitatea de a dezbate toate aceste idei în cadrul unor ateliere dedicate, iar după un vot public, ideile vor fi incluse într-un raport care va fi prezentat membrilor conferinței, urmând să intre în dezbatere.

Sursa foto: Universitatea din Bucureşti

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *