Creşă Știri generale

BACĂU | Cea mai mare creșă din municipiul Bacău se modernizează cu fonduri europene

Creșa nr. 3, cea mai mare din municipiul reşedinţă de judeţ, va intra într-un amplu proces de modernizare. Lucrările vor fi realizate din fonduri europene. Investiția trebuia să fie deja finalizată încă din luna aprilie 2020, însă lucrările de reabilitare vor demara abia la 18 luni distanţă, la 1 octombrie.

Clădirea, construită în 1968, are nevoie de recompartimentări și lucrări de reabilitare, care se vor realiza în cadrul unui proiect european, finanțat din Fondul de Dezvoltare Regională Europeană. Viceprimarul Bacăului, Liviu Miroșeanu, a anunţat că pe durata realizării investiției, activitatea educaţională va fi transferată într-o clădire de pe str. Tolstoi nr. 4, care corespunde cerințelor sanitare și de securitate pentru cei mici.

Creșa nr. 3, aflată pe strada Pictor Andreescu, este cea mai mare din municipiul Bacău și are o capacitate de 110 locuri. Valoarea investiției de modernizare este de aproximativ 2,5 milioane de lei, din care aproximativ 2,3 milioane reprezintă fonduri nerambursabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.