Bacalaureat Știri generale

Fraudă la Bacalureat, sesiunea de toamnă, în mai multe judeţe. Ministrul Educaţiei: Candidaţii sunt identificaţi şi vor fi eliminaţi din examen

Ministrul Educaţiei a transmis, miercuri, că au fost identificate mai multe licee în care examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, a fost fraudat. Subiectele la proba scrisă au apărut în mediul online în primele minute de la începerea testului. Sorin Cîmpeanu a anunţat, într-o intervenţie la postul Digi 24, că au fost identificaţi candidaţii şi că vor fi eliminaţi din examen.

,,Este vorba de o fraudă care o să fie sancţionată la cel mai aspru nivel. Cu siguranţă elevii care nu au înţeles că nu au acces la mijloacele de comunicare în sala de examen o să fie eliminaţi din examen. Sigur că două sesiuni nu o să mai aibă dreptul să participe la acest examen. Se fac verificări atât cât se pot face într-o şcoală. Profesorii au limitări în a face aceste verificări, în contextul în care tehnologia a evoluat, iar dispozitivele sunt foarte mici. Luăm în calcul şi să fie o înţelegere cu supraveghetorii.„, a transmis Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, subiectele au fost fotografiate de elevi, în sălile de examen, şi distribuite pe internet. Candidaţii le cereau colegilor de acasă să-i ajute cu răspunsurile corecte la subiecte. Mai exact, grupurile de elevi de pe rețele de socializare s-au umplut de zeci de postări în care absolvenții de clasa a XII-a aflați în sălile de examen miercuri dimineață cereau răspunsurile la test.

,,Nu vor mai avea dreptul să participe la acest examen. Noi am popularizat cât am putut de mult importanţa respectării regulilor de etică pentru a asigura relevanţa examenului de Bacalaureat. Cei care nu au înţeles vor plăti. Candidaţii vor fi eliminaţi cu siguranţă. Ei sunt deja identificaţi şi vor fi eliminaţi din examen.”, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la postul Digi 24.

Ministrul a precizat că este vorba despre elevi de la Liceul tehnologic ,,Panait Istrati” din Brăila, Liceul tehnologic ,,Nicolae Rucăreanu” din Brașov, Liceul cu program sportiv din Târgu Jiu și Liceul tehnologic ,,Constantin Brâncuși” din Craiova.

Sursa foto: captură Digi 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.