Învățământ Știri generale

Întâlnire la Guvern, pe 20 august, pentru condiţiile începerii noului an şcolar. Ministrul Educaţiei: Masca va fi obligatorie în continuare în şcoli, indiferent dacă elevii sunt vaccinaţi sau nu

Ministrul Educaţiei a anunţat că vineri 20 august, de la ora 10:00, va avea loc o şedinţă la Palatul Victoria, pentru discuţii cu privire la începerea şcolii, pe 13 septembrie. Întâlnirea a fost convocată de prim-ministrul Florin Cîţu. Vor participa: Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, reprezentanţii INSP, şeful DSU, Raed Arafat, şi coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă.

Ministrul Educaţiei a precizat, miercuri, că pe agendă va fi o campanie de informare în rândul părinţilor, cu privire la vaccinare.

,,Printre măsurile pe care le vom discuta se vor regăsi demararea unei campanii de întâlniri interactive la nivelul fiecărei şcoli, mediată de către o persoană desemnată din fiecare şcoală şi de reprezentant DSP, pentru a prezenta părinţilor interactiv problematica, importanţa şi necesitatea vaccinării. Este o acţiune de conştientizare pe care trebuie să o facem înainte de începerea şcolii. Se vor discuta şi măsuri de stimulare a vaccinării. Nu vă ascund că este de luat în calcul, cu titlu de ipoteză, inclusiv acea decizie care, în cazul apariţiei unor situaţii, cazuri confirmate într-o clasă, cei care nu sunt vaccinaţi să treacă obligatoriu în online, iar elevii care sunt vaccinaţi să poată continua cu prezenţă fizică. Nu să fie obligaţi, să poată continua cu prezenţă fizică.”, a explicat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a prezentat o serie de măsuri cu care va merge la întâlnirea de la Palatul Victoria.

,,Masca va fi obligatorie în continuare în şcoli, indiferent dacă elevii sunt vaccinaţi sau nu. De asemenea, distanţarea adecvată va rămâne o regulă. De asemenea, evident respectarea normelor de igienă şi obligativitatea aerisirii spaţiilor de învăţământ. Din perspectiva educaţiei, ne vom asigura că în fiecare şcoală se înţelege importanţa acestor măsuri pentru ca şcoala să se poată derula cu prezenţă fizică.”, a precizat Cîmpeanu.

Testarea reprezintă un alt subiect esenţial pentru ca educaţia să se poată desfăşura cu prezenţă fizică pentru toţi elevii.

,,Vă reamintesc faptul că testarea a avut drept factor limitativ acordul părinţilor. Vom discuta inclusiv despre importanţa testării pentru a sensibiliza părinţii în a îşi da acordul pentru testare. Testarea nu a fost limitată de disponibilitatea testelor, nu a fost limitată nici din considerente financiare, ci doar de acordul părinţilor pentru testare care a fost considerată invazivă. Vom discuta şi în ce măsură se pot omologa acele teste non-invazive despre care am discutat prea mult timp.”, a completat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Sursa foto: Guvernul României

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *