Social Știri generale

ILFOV | A fost lansată platforma online ilfovadopta.ro, pentru adopţia animalelor fără stăpân

Judeţul Ilfov are, de sâmbătă, o platformă online dedicată adopţiei animalelor. Site-ul ilfovadopta.ro a fost creat de Biroul pentru Protecţia Animalelor, un serviciu înfiinţat anul acesta în cadrul Consiliului Judeţean Ilfov. Cei care vor dori să adopte un patruped vor putea găsi pe platformă imagini şi informaţii cu câinii disponibili.

Sursa: ilfovadopta.ro

Adopția este gratuită, iar toți câinii disponibili pentru adopție vor fi sterilizați, vaccinați, deparazitați și microcipați. Pentru dosarul de adopţie, este nevoie de copia cărţii de identitate, dovada spaţiului în care va ajunge patrupedul, fie că este vorba despre actul de proprietate sau de contractul de închiriere, şi adeverinţă de venit.

,,Ştim că în Ilfov avem o problemă reală cu animalele abandonate şi vrem să venim în sprijinul cetăţenilor din Ilfov. Soluţia nu este eutanasierea, soluţia este sterilizarea şi adopţia. Pentru a putea implica activ Consiliul Judeţean în campaniile de sterilizare este necesară modificarea legii. Am avut în dimineaţa aceasta o convorbire telefonică cu prim-ministrul României, care este un mare iubitor de animale, şi care m-a asigurat de tot sprijinul său.„, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma, în timpul conferinţei de lansare a platformei de adopţii.

Hubert Thuma, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov

Potrivit Consiliului Judeţean Ilfov, lansarea platformei de adopţii face parte dintr-o serie de acţiuni menite să reducă fenomenul abandonului animalelor în stradă şi să contribuie la adopţia acestora.

,,În septembrie, va lansa o campanie de conştientizare a beneficiilor sterilizării animalelor. Consiliul Judeţean Ilfov a prevăzut fonduri pentru construirea unui centru de adopţii. Avem şi propuneri de modificare a legislaţiei, astfel încât să fie mărite amenzile pentru abandonul animalelor în stradă şi de asemenea pentru ca, în viitor, şi consiliile judeţene să poată organiza campanii de sterilizare gratuite. În plus, avem în desfăşurare un proiect-pilot de reducere a fenomenului de abandon.„, a transmis şi Ştefan Rădulescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ştefan Rădulescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov – sursa foto: facebook.com / Ştefan Rădulescu

,,Nu m-am gândit niciodată că animalele pot fi atât de chinuite în adăpost. Ţin minte că am sunat-o pe Hilde (n. red. – şefa Biroului pentru Protecţia Animalelor din CJ Ilfov) după ce am plecat, plângând, şi i-am spus ‘Nu înţeleg cum poţi face asta zilnic.’ şi ea atunci mi-a spus ‘Aceasta este realitatea, este crudă, dar iată că tu ai putut să salvezi o viaţă’. (…) Sfatul meu este să faceţi o vizită în adăposturi pentru că aveţi ce vedea (..) şi să adoptaţi atunci când sunteţi pregătiţi să oferiţi dragoste, atenţie şi răbdare.„, a declarat şi o iubitoare de animale, care a adoptat un câine dintr-un adăpost din Ilfov.

Consiliul Judeţean Ilfov mai transmite că, în prezent, rata adopţiei este foarte mică, în condiţiile în care procedura de adopţie este foarte simplă. De asemenea, sunt foarte mulţi câini abandonaţi care trăiesc fie pe străzi, fie înghesuiţi în adăposturile neîncăpătoare. Iar înmulţirea necontrolată a acestora este generată de rata scăzută de sterilizare şi castrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.