Bacalaureat Știri generale

BACALAUREAT | A început etapa de echivalare şi recunoaştere a competenţelor lingvistice şi digitale

Etapa de echivalare şi recunoaştere a competenţelor lingvistice şi digitale pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2021 a început luni. Aceasta durează până în data de 31 august, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea / recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de Bacalaureat 2021, potrivit metodologiei specifice, conform unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, publicat pe site-ul instituţiei.

Afișarea primelor rezultate se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), în data de 31 august, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format fizic, cât și electronic.

Candidații vor trebui să completeze, să semneze și să depună sau să transmită electronic inclusiv o declarație-tip în care să menționeze că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica nota inițială, după caz, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip trebuie semnată și de părinții sau reprezentanții legali ai acestora.

Soluţionarea contestaţiilor se va face în perioada 1 – 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi comunicate vineri 3 septembrie.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *