Învățământ Sănătate Știri generale

Scenariul PRIORITAR pentru Ministerul Educaţiei – Şcolile se deschid pe 13 septembrie şi rămân deschise cât mai mult timp posibil

Ministrul Educaţiei a declarat luni că, potrivit analizei făcute împreună cu autorităţile sanitare, scenariul prioritar este ca şcolile să-şi primească elevii începând cu 13 septembrie, în format fizic, şi să rămână deshise cât mai mult timp posibil. Sorin Cîmpeanu a precizat, într-o intervenţie telefonică la postul Antena 3, că va fi introdus un formular prin care părinţii elevilor peste 12 ani să-şi dea acordul pentru vaccinarea anti-COVID-19 a acestora.

,,Anul acesta avem la dispoziţie vaccinarea. Anul acesta avem numărul maxim dintre toate categoriile socio-profesionale de vaccinaţi, în şcoli. Anul acesta avem deja pregătiri ale şcolilor pentru respectarea normelor sanitare pentru siguranţă sanitară în şcoli. Pe această bază, lucrul cert este că şcolile vor rămâne deschise până atingerea ratei de infectare de 6/1.000.„, a declarat Sorin Cîmpeanu

Ministrul a explicat că în prezent este în discuţie un al doilea scenariu, care vizează zonele în care vor apărea focare.

,,Acele localităţi în care se va depăşi pragul de 6/1.000 vor intra într-un al doilea scenariu, în care, întradevăr, propunerea este ca acei copii din creşe şi grădiniţe să meargă în continuare cu prezenţă fizică, elevii de la clasa 0 până la clasa a VI-a având sub 12 ani, neputând să se vaccineze, să treacă din păcate în online, în schimb elevii începând cu clasa a VII-a până la clasa a XII-a, a XIII-a să poată veni la şcoală, cu condiţia să fie vaccinaţi.„, a mai spus ministrul.

Iar vaccinarea copiilor peste 12 ani se va face în urma consimţământului părinţilor.

,,Vom transmite formulare pentru acordul expres al părinţilor. Vaccinarea se va face doar cu acordul expres al părinţilor. (…) Începând din această dimineaţă avem la nivelul fiecărei şcoli din România un responsabil desemnat pentru protecţie sanitară şi pentru facilitarea legăturii între reprezentanţii DSP şi părinţi. Acţiunile vor începe încă din această săptămână. Vor fi acţiuni interactive în care părinţii vor putea adresa întrebări legitime către cei care au competenţa de a oferi răspunsuri. (…) Chestionarele vor putea fi lansate începând cu data de 13 septembrie.„, a mai declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la postul Antena 3.

La 1 septembrie, se va face o nouă centralizare a numărului de profesori care s-au vaccinat împotriva COVID-19. Statistica va ajuta inclusiv la decizia pe care urmează să o ia părinţii în privinţa imunizării elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.