Știri generale

SUA | Vaccinare obligatorie pentru profesorii şi ceilalţi angajaţi ai şcolilor publice din New York

Profesorii şi ceilalţi angajaţi ai şcolilor publice din New York City vor fi obligaţi să se vaccineze anti-Covid-19. Mesajul a fost transmis de primarul Bill de Blasio, în cadrul eforturilor de a determina populaţia să se vaccineze şi să reducă răspândirea variantei Delta a coronavirului, care este mai contagioasă, transmite Reuters.

Departamentul pentru Sănătate din New York va emite un ordin prin care va impune ca toţi cei 148.000 de membri ai personalului din cel mai mare district şcolar din Statele Unite ale Americii să primească cel puţin o doză de vaccin până pe 27 septembrie, a spus primarul de Blasio. Cursurile vor începe în New York pe 13 septembrie.

,,Vrem ca şcolile noastre să fie extraordinar de sigure tot timpul anului.”, a declarat Bill de Blasio într-o conferinţă de presă.

Anunţul primarului a venit după ce Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a acordat aprobarea completă a vaccinului împotriva Covid-19 al Pfizer-BioNTech. Oficialii din domeniul sănătăţii publice speră ca măsura să-i convingă pe americanii care ezite să se vaccineze că sunt în siguranţă.

Meisha Porter, cancelarul şcolilor publice din New York, a declarat că cel puţin 63% dintre angajaţi sunt vaccinaţi împotriva COVID-19. Angajaţii şcolilor din Chicago, Los Angeles şi statul Washington au primit, de asemenea, ordin să primească vaccinul.

La începutul acestei luni, New York City a impus prezentarea dovezii vaccinării pentru Covid-19 la restaurante, săli de sport şi alte companii. Obligativitatea a stârnit reacţii din partea unor proprietari de afaceri şi locuitori care l-au dat în judecată edilul pe Blasio.

Şi măsura obligativităţii vaccinării pentru personalul din educaţie s-ar putea confrunta cu opoziţia sindicatelor puternice care reprezintă profesorii şi personalul din New York.

Michael Mulgrew, preşedintele Federaţiei Unite a Profesorilor (UTF), a declarat că prioritatea sindicatului este să menţină copiii în siguranţă şi să deschidă şcoala. El a adăugat într-un comunicat că există multe detalii de implementare, inclusiv dispoziţii pentru excepţii medicale, care prin lege trebuie negociate cu UFT şi alte sindicate şi, dacă este necesar, rezolvate prin arbitraj.

Eforturile de creştere a ratelor de vaccinare şi punerea în aplicare a măsurilor de siguranţă publică, cum ar fi purtarea măştii în şcoli, s-au confruntat cu o opoziţie acerbă în unele părţi ale ţării, în special în unele state din sud, care au fost puternic afectate de varianta Delta.

În Florida, unele districte şcolare care au sfidat interzicerea obligativităţii purtării măştii în şcolile publice, emisă de guvernatorul republican Ron DeSantis, se confruntă acum cu posibila pierdere a unor fonduri publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.