Știri generale

Ministerul Educaţiei infirmă o ştire referitoare la detaşarea soţiei ministrului Afacerilor Interne: Informaţia este falsă

Ministerul Educaţiei a transmis, printr-un comunicat de presă, că soţia ministrului Afacerilor Interne nu lucrează nici în minister, nici la Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE). Informaţia legată de o posibilă detaşare a acesteia a apărut miercuri, pe surse, în mass-media.

Redăm mai jos comunicatul de presă integral al Ministerului Educaţiei:

,,Ministerul Educației infirmă categoric informațiile apărute în mass-media referitoare la angajarea doamnei Karina Bode la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE).
Informația este falsă!
Doamna Karina Bode nu este angajata Ministerului Educației și nici a Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE).
Nu a fost înregistrată nicio cerere de detașare în interesul învățământului pe numele doamnei Karina Bode.

Pe de altă parte, în sistemul de educație au existat doar anul acesta peste 20.000 de detașări în interesul învățământului. Detașarea este o procedură legală, constituind un drept al oricărui cadru didactic titular.„.

Miercuri, mai multe articole de presă au relatat, prin citarea unor surse, că soția ministrului de Interne, educatoarea Karina Bode, ar fi fost instalată de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, și de cel al Afacerilor Interne, Lucian Bode, la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Potrivit presei, detaşarea ar fi urmat să fie realizată de la 1 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.