Știri generale

Un elev de 8 ani din Braşov, campion european la şah

Vladimir Sofronie, un elev în vârstă de 8 ani din Braşov, a câştigat detaşat medalia de aur la Campionatul European de Şah Clasic U8. Competiţia în care participanţii au mai puţin de opt ani s-a desfășurat în perioada 13 – 22 august, la Kouty nad Desnou, Republica Cehă.

Vladimir nu a pierdut niciun meci pe toată durata turneului și a obținut 8,5 puncte din 9 posibile, la distanţă mare faţă de competitori. Mai exact, a obţinut cu 2,5 puncte mai mult decât următorul clasat. Era deja campion detaşat înainte de ultima rundă. Pentru tânărul braşovean, a fost prima participare la un concurs în afara ţării.

,,Mulţumim comunităţii braşovene care l-a susţinut pe Vladimir în ultimele luni. Aţi fost extraordinari şi ne bucurăm că Vladimir a reuşit să aducă medalia de aur acasă, la Braşov. Mulţumim Fundaţiei Comunitare Braşov şi presei, pentru că au crezut în potenţialul lui Vladimir şi nu au lăsat să treacă neobservate rezultatele lui, care vin în urma multor ore de muncă, deşi Vladimir are doar 8 ani!„, a fost mesajul transmis din partea lui Vladimir şi a părinţilor, care îi sunt şi antrenori, într-o postare pe Facebook.

Rezultatul micului şahist a fost recompensat de organizatori cu un laptop pe care acesta îl va folosi pentru pregătire. Următorul turneu anunţat este Campionatul Mondial ELO <1700, programat pentru luna octombrie în Grecia. Costurile de participare la competiţia din Grecia sunt estimate la 3.000 de euro, pentru tânărul sportiv şi pentru antrenorii săi.

Sursa foto: facebook.com / Claudia Sofronie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.