Știri generale

SPORT | Ministrul Eduard Novak, medaliat cu argint la Jocurile Paralimpice 2020 de la Tokyo

Ciclistul Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, a cucerit medalia de argint Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Novak a urcat pe podium vineri, în proba de urmărire individuală pe 4.000 m, categoria C4. Ministrul a fost felicitat şi de Ana-Maria Popescu, sportiva despre care oficialul a spus că nu ar fi câştigat aurul la Jocurile Olimpice nici dacă Federaţia Română de Scrimă ar fi avut un buget mai mare.

,,Mulţumesc tuturor. E ceva fantastic. Nu-mi vine să cred ce se întâmplă.”, a spus Eduard Novak după ceremonia de decernare a medaliilor.

,,Sunt fericit să pot aduce această medalie acasă.”, a mai transmis ministrul, într-o postare pe Facebook în care le-a mulţumit colegilor de Guvern pentru susţinere şi pentru că ,,i-au dat curaj”.

Ministrul a fost felicitat şi de Ana-Maria Popescu, sportiva cu care a avut o serie de contre în timpul Jocurilor Olimpice. Novak a spus atunci că aceasta nu ar fi câştigat aurul nici dacă Federaţia ar fi avut mai mulţi bani, iar sportiva i-a spus că îi doreşte ministrului să câştige aurul la Tokyo.

,,Eduard Novak aduce prima medalie pentru delegația României, argint în proba de urmărire C4 pe pistă. Felicitări!„, a scris Ana-Maria Popescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Eduard Novak mai are în palmares trei medalii la Jocurile Paralimpice, la ediţiile trecute ale competiţiei, aur în 2012, la Londra (ciclism – urmărire individuală, categoria C4), argint, în 2008, la Beijing (ciclism – contratimp, cat. LC2) şi la Londra, în 2012 (ciclism – contratimp, cat. C4).

De asemenea, în 2016, la Rio de Janeiro, România şi-a trecut în palmares o medalie de brornz obţinută de Alex Bologa la judo nevăzători – cat. 60 kg.

Sursa foto: facebook.com / Eduard Novak

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.