Învățământ Știri generale

Ministrul Educaţiei: Nu cred că se va ajunge la obligativitatea vaccinării

Ministrul Educaţiei este de părere că vaccinarea nu va deveni obligatorie în sistemul de învăţământ. Totuşi, Sorin Cîmpeanu a transmis, într-o intervenţie la postul Aleph News, că rămâne un susţinător al vaccinării, ca soluţie pentru depăşirea crizei sanitare.

,,Părinții sunt reticenți la vaccinarea elevilor. În fiecare școală vom avea o persoană care se va ocupa cu protecția sanitară. Profesorii desemnați din fiecare școală vor ține legătura cu DSP. Le vom trimite părinților un formular la care să răspundă dacă copilul este vaccinat sau nu, iar în cazul în care copilul nu este vaccinat, dacă își dă acordul pentru vaccinare. Din 13 septembrie, părinții vor primi aceste formulare. Eu rămân un susținător al vaccinării, dar vaccinarea este voluntară. Nu cred că se va ajunge la obligativitatea vaccinării.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la postul Aleph News.

În privinţa modului în care se va desfăşura şcoala, din 13 septembrie, ministrul a precizat că încă se iau în calcul mai multe variante.

,,În scurt timp, vom lua o decizie finală pe aceste variante. Suntem obligați să lucrăm în scenarii. Dar va fi un ordin comun al ministrului Sănătății cu ministrul Educației pentru începerea școlii. Înainte de 1 septembrie, părinții vor afla cum începe școala. Cert este că școlile se deschid toate cu prezență fizică. Am reglementat și prima zi de școală. Ceremoniile de deschidere vor avea două condiții: La deschidere, în exterior, vor fi doar cu mască de protecție, iar ceremoniile de deschidere vor fi maximum o oră și jumătate.”, a explicat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a mai precizat că peste 60% din angajații din școli sunt vaccinați, precum și 4% dintre elevii cu vârste între 12 și 15 ani, adică 30.000 de elevi. De asemenea, sunt imunizați 20% dintre copiii între 16 și 19 ani, adică 145.000.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *