Învățământ Știri generale

Ministrul Educaţiei: Sunt stocuri de câte 500 – 700 de mii de măşti în fiecare judeţ

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, dă asigurări că există stocuri suficiente de măşti de protecţie în întreaga ţară. Sorin Cîmpeanu a explicat, luni, că se face şi o centralizare a acestora la nivelul tuturor inspectoratelor şcolare. Ministrul a lămurit şi eliminarea din catalog a informaţiilor despre profesia părinţilor.

,,Există stocuri suficiente de măşti de protecţie. Există câteva milioane de măşti de protecţie în rezerva de stat, gestionată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, există la Ministerul Sănătăţii, există la autorităţi locale.“, a afirmat luni ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a explicat că şi Ministerul Educaţiei a întreprins mai multe acţiuni în această privinţă şi că a cerut inspectoratelor şcolare o centralizare a stocurilor de măşti.

,,Şi Ministerul Educaţiei s-a implicat, a semnat contracte de donaţie şi sponsorizare în beneficiul inspectoratelor şcolare, acolo unde stocurile au fost mai reduse, iar astăzi în şedinţa de Guvern va fi promovată o nouă reglementare prin care autorităţile locale vor pune la dispoziţia şcolilor măşti de protecţie.“, a explicat Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că există stocuri de măşti de aproximativ 500-700.000 de bucăţi în fiecare judeţ.

Sorin Cîmpeanu a lămurit şi modificarea potrivit căreia în catalog nu vor mai fi trecute date despre profesia şi ocupaţia părinţilor.

,,Acele date nu au niciun fel de relevanţă pentru profesor. Elevul trebuie să fie apreciat obiectiv, indiferent că este un copil de ministru sau un copil de o altă profesie, să spunem, mai jos pe o ierarhie din perspectivă socială. Deci pentru a nu promova false ierarhii, pentru a promova un acces echitabil la educaţie al tuturor copiilor.“, a spus luni ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *