Creşă Știri generale

Proiect: Creşă nouă, pentru 110 copii, în sectorul 2 al Capitalei

În sectorul 2 al Capitalei se va construi o nouă creşă, în zona Pantelimon. Aceasta va avea o capacitate de 110 locuri, va costa peste 22 de milioane de lei şi se va realiza cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Anunţul a fost făcut de edilul sectorului 2, într-o postare pe Facebook.

Potrivit primarului, noua creşă va mări capacitatea locurilor pentru copiii sectorului cu 25%. Ministerul Dezvoltării suportă integral construcţia noii unităţi.

,,Construim o creșă nouă în Sectorul 2 prin programul național derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Suntem singurul sector din București care a reușit să acceseze un astfel de proiect și aștept cu nerăbdare să începem lucrările.
Va fi o creșă mare, cu o suprafață construită de 2.409 mp și o capacitate de 110 copii. Clădirea va avea propria spălătorie, bucătărie și cabinet medical. De asemenea, proiectul include o sală multifuncțională și toate spațiile administrative necesare. În jurul clădirii vor fi amenajate locuri de joacă. Va fi o creșă prevăzută cu tot ce e nevoie pentru cei mici, într-o clădire pasivă construită cu materiale de ultimă generație. Costul proiectului: 22.262.920 lei, iar întreaga sumă va fi acoperită de MDLPA.“, a transmis primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, într-o postare pe Facebook.

Potrivit edilului, în sectorul 2 al Capitalei sunt 425 de locuri disponibile în creşe, astfel că noul proiect ar urma să suplimenteze capacitatea la nivelul sectorului cu mai mult de 25%.

Sursa foto: facebook.com / Radu Mihaiu

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *