Învățământ Sănătate Știri generale

Ministrul Educaţiei: Echipe mobile de vaccinare, în şcolile cu peste 50 de răspunsuri pozitive privind imunizarea elevilor

Ministrul Educaţiei a declarat, marţi, că în unităţile de învăţământ unde vor exista peste 50 de acorduri privind vaccinarea elevilor se vor organiza echipe mobile pentru imunizare. Sorin Cîmpeanu a precizat că, în prezent, există aproape 1.500 de centre şi fluxuri mobile de vaccinare în întreaga ţară.

,,Avem în momentul de faţă 650 de centre de vaccinare şi 815 fluxuri disponibile. După ce vom finaliza acţiunea de informare, la nivelul fiecărei şcoli este desemnată o persoană pentru a facilita legătura între DSP şi părinţi, pentru a răspunde tuturor întrebărilor părinţilor despre vaccinare, pentru a putea să-şi exprime un acord sau un dezacord informat într-un formular care va fi lansat în data de 13 septembrie, cu trei rubrici – doresc să vaccinez copilul, nu doresc să vaccinez copilul, sunt indecis.

Se vor centraliza răspunsurile pozitive, dacă sunt, spre exemplu, 50-60 de răspunsuri într-o şcoală, pozitive, există disponibilitate din partea colonelului Valeriu Gheorghiţă de a organiza echipe mobile de vaccinare care să meargă în şcoli şi care să-şi poată planifica şi resursa umană şi numărul de doze necesare pe baza răspunsurilor care vor fi furnizate şi de asemenea şi timpul pe care acea echipă mobilă îl va petrece în şcoală pentru vaccinare. Organizăm tot acest proces pentru a susţine vaccinarea în şcoli.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.