Învățământ Știri generale

Sub 250.000 de elevi s-au înscris pentru ore remediale. Ministrul Educaţiei: Mult, mult sub numărul celor cu pierderi educaţionale

Ministrul Educaţiei a transmis, marţi, că mai puţin de 250 de mii de elevi s-au înscris pentru a participa la orele remediale. Sorin Cîmpeanu a spus, la postul public de televiziune, că numărul acestora este mult sub al celor care au pierdut informaţii în perioada predării online. ,,Orele remediale vor continua.”, a completat ministrul.

,,În lună de vârf, au fost 246.000 de elevi înscrişi, din ciclul primar, gimnazial şi liceal, toţi împreună. Mult, mult sub numărul pe care eu, personal, îl estimez ca fiind cu pierderi înregistrate din perspectivă educaţională. (…) Procesul de înscriere pentru orele remediale a fost puternic flexibilizat. S-a putut înscrie practic oricine, în orice moment. Iniţial, trebuia să te înscrii până la sfârşitul lunii pentru luna următoare. Acum am flexibilizat, practic te puteai înscrie oricând. Vom continua procesul de ore remediale şi să sperăm că vor înţelege mai mulţi în ce măsură au pierdut din perspectiva educaţiei. Pierderile sunt recuperabile greu, în timp şi numai în urma unor evaluări personalizate pe care doar cadrele didactice care lucrează nemijlocit cu ele o pot face.„, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la TVR 1.

Sursa foto: captură TVR 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.