Învățământ Sănătate Știri generale

10:00 Miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii prezintă regulile în baza cărora va începe şcoala din 13 septembrie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, vor prezenta, în cadrul unei conferinţe comune, regulile după care va funcţiona şcoala, din 13 septembrie. Cele mai importante informaţii vor fi prezentate pe roeducatia.ro.

Ministrul Educaţiei a anunţat recent că se vor organiza centre mobile de vaccinare în şcolile în care vor exista suficiente acorduri ale părinţilor pentru imunizarea elevilor. Ministrul Sănătăţii a afirmat, la rândul său, că părinţii ar trebui să ceară de la şcoli situaţiile privind vaccinarea profesorilor.

,,Se vor centraliza răspunsurile pozitive, dacă sunt, spre exemplu, 50-60 de răspunsuri într-o şcoală, pozitive, există disponibilitate din partea colonelului Valeriu Gheorghiţă de a organiza echipe mobile de vaccinare care să meargă în şcoli şi care să-şi poată planifica şi resursa umană şi numărul de doze necesare pe baza răspunsurilor care vor fi furnizate şi de asemenea şi timpul pe care acea echipă mobilă îl va petrece în şcoală pentru vaccinare. Organizăm tot acest proces pentru a susţine vaccinarea în şcoli.” – Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

,,Cred că profesorii ar trebui să se gândească să se vaccineze. Niciodată nu este târziu pentru vaccinare. (…) Cred că părinții ar trebui să ceară școlilor situația profesorilor vaccinați și nevaccinați, ca să fie o chestiune transparentă și pentru ca și școlile să promoveze mai activ vaccinarea în rândul cadrelor didactice.” – Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.