Învățământ Sănătate Știri generale

Avizul epidemiologic nu se cere la revenirea din vacanţe, în şcoli şi grădiniţe

La revenirea preșcolarilor și elevilor la școală, după vacanțe, nu este necesară prezentarea avizului epidemiologic, potrivit ordinului comun Ministerul Sănătăţii – Ministerul Educaţiei privind asigurarea asistenței medicale a preșcolarilor, elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar și studenților din instituțiile de învățământ superior pentru menținerea stării de sănătate a colectivităților și pentru promovarea unui stil de viață sănătos.

Documentul prevede că doar la înscrierea în grădiniță se solicită adeverința medicală de înscriere în colectivitate, împreună cu avizul epidemiologic și dovada de vaccinare a copilului eliberată de medicul de familie. Până acum, legislația era intepretată diferit, iar medicii școlari sau asistenții solicitau părinților acest aviz epidemiologic și la revenirea din vacanțe.

Ordinul comun mai prevede ca, în cazul elevilor sau copiilor care lipsesc de la şcoală, respectiv grădiniţă, mai mult de trei zile consecutiv, să fie solicitat avizul epidemiologic. Pentru aceştia, revenirea în colectivitate va fi condiţionată de prezentarea avizului de la medicul de familie sau medicul curant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.