Știri generale

Florin Cîţu: Implementarea HG pentru programul ,,România Educată”, pe 10 septembrie

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat că implementarea proiectului prezidenţial ,,România Educată” va decurge conform calendarului. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis că le-a delegat responsabilităţi secretarilor de stat din Educaţie pentru fiecare dintre cele 12 capitole din proiect. Discuţiile au avut loc joi, în timpul comitetului interministerial privind ,,România Educată”.

Prim-ministrul Florin Cîţu a pus accent pe respectarea calendarului de implementare.

,,Săptămâna viitoare, 9 septembrie, încă o şedinţă în acest format, la aceeaşi oră, şi foarte important, 10 septembrie, vineri, şedinţă de guvern, special pentru programul ‘România Educată’. Este un deadline de care ne ţinem pentru implementarea acestui HG, 10 septembrie şedinţă de guvern, 9 septembrie acest comitet interministerial.“, a transmis prim-ministrul Florin Cîţu.

,,Joi vom definitiva ideile pe care lansăm acum în lucru, pe fiecare din cele 12 capitole din proiectul ‘România Educată’. Vreau să vă informez că la Ministerul Educaţiei am desemnat câte un secretar de stat responsabil pentru fiecare dintre cele 12 domenii.”, a declarat şi ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei le-a mai spus membrilor comitetului interministerial să avanseze propuneri de persoane din zona societăţii civile, care să participe la şedinţele de lucru privind proiectul ‘România Educată’, în funcţie de domeniile abordate, în calitate de invitat permanent. Sorin Cîmpeanu a spus că, atunci când va fi definitivată lista, îi va contacta personal, pentru le transmite care sunt aşteptările de la aceştia.

Sursa foto: captură Guvernul României

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *