Învățământ Social Știri generale

Ministrul Educaţiei: Avem stoc de 30 de milioane de măşti la dispoziţia şcolilor

Ministrul Educaţiei a declarat că au fost centralizate stocurile de măşti de protecţie disponibile pentru unităţile de învăţământ din întreaga ţară, iar cantitatea totală este de 30 de milioane. Sorin Cîmpeanu a precizat că acestea vor putea fi folosite în situaţiile în care elevii le rup, le pierd sau le uită acasă pe ale lor.

,,Există un stoc de 13 milioane de măști la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență. Am avut, luni, în ședința de guvern, o ordonanță de urgență aprobată prin care autoritățile locale direcționează către școli resursele existente din perspectiva măștilor de protecție. Astăzi (n. red. – 1 septembrie) am încheiat o centralizare, cumulând toate aceste surse și avem exact 30 de milioane de măști la dispoziția școlilor. Centralizarea a fost făcută județ cu județ prin Inspectoratele Școlare Județene.

Măștile vor fi distribuite celor care au nevoie. Odată cu permisiunea de a purta măști textile, sunt elevi care vor prefera să poarte propriile măști. Cei care nu vor avea, cei care le-au uitat, cei care le-au rupt, cei care le-au deteriorat, vor avea la dispoziție aceste măști.„, a declarat Sorin Cîmpeanu, la postul Digi 24.

Potrivit regulilor de funcţionare a şcolilor din 13 septembrie, prezentate de miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii, elevii vor trebui să poarte masca de protecție în toate spațiile închise. Se recomandă masca de tip medical, dar sunt permise și cele textile, cu condiția să fie purtate corect, astfel încât să acopere total nasul și bărbia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.