Eveniment Știri generale

TEHNOLOGIE | Mai mult de 80% dintre sistemele interioare ale segmentului rusesc de pe Stația Spațială Internațională, expirate

Un oficial rus avertizează că Staţia Spaţială Internaţională (ISS) ar putea suferi defecţiuni ireparabile din cauza vechimii echipamentelor și a hardware-ului. Potrivit acestuia, ele sunt deja expirate. În urmă cu doar câteva zile, inginerii spațiali ruși anunțau descoperirea unor crăpături în interiorul unui segment al ISS, iar acestea s-ar putea lărgi.

Cel puțin 80% dintre sistemele interioare ale segmentului rusesc al Stației Spațiale Internaționale și-au depășit durata de viață, afirmă Vladimir Soloviov, inginer-șef la compania spațială Energia, transmite BBC. Rusia a ridicat o serie de îngrijorări privind componenta hardware și a sugerat că ar putea părăsi Stația după 2025.

,,Efectiv la o zi după ce sistemele interioare își depășesc durata de viață, pot apărea defecțiuni ireparabile.„, a afirmat Vladimir Soloviov. El a avertizat de anul trecut că mare parte a echipamentului de pe ISS începe să se învechească și că va trebui înlocuit. ,,Acest lucru este rău și sugerează că se vor extinde cu timpul.„, a spus inginerul rus despre fisuri.

Stația Spațială a suferit recent o serie de incidente. În urmă cu o lună, a fost deviată de pe orbită, după ce motoarele unui modul rusesc care andocase recent pe ISS au pornit accidental. Roscosmos, agenția spațială rusă, a mai anunțat luna trecută că modului Zvezda, unde locuiesc astronauţii de pe ISS, a înregistrat o pierdere de presiune, din cauza unei scurgeri de aer.

Stația Spațială Internaţională a fost construită în 1998, în urma unei colaborări între Rusia, America, Canada, Japonia și câteva țări europene. Iniţial, a fost proiectată pentru o durată de viață de 15 ani.

Sursa foto: YouTube.com / NASA Video

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.