Învățământ Știri generale

Ministrul Educaţiei: Nu avem platforme dedicate şi securizate pentru o evaluare corectă online

Ministrul Educaţiei a declarat, vineri, că evaluările online şi-au pierdut din relevanţă, din cauza lipsei unor platforme dedicat şi securizate. Sorin Cîmpeanu a explicat, în timpul forumului de securitate organizat la USAMV Bucureşti, că profesorii nu pot garanta, în prezent, că cei care răspund la teste din spatele unui ecran sunt exact cei care trebuie examinaţi.

,,Nu există nici acum platforme dedicate şi securizate prin care să avem o evaluare corectă, de calitate, din această perspectivă în învăţământul online. Nu există. Îmi pare rău că trebuie să o spun atât de direct, dar evaluările online şi-au pierdut foarte mult din relevanţă pentru simplul motiv că nu ştiu să fie profesori care pot garanta 100% că cei care au răspuns acestor teste, examinări, evaluări din spatele unui ecran sunt cei care trebuiau să răspundă. Este un detaliu, privit de unii, este esenţial din punctul meu de vedere, pentru calitatea actului educaţional care se finalizează prin evaluare, examinare. Aici suntem.„, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul a explicat că educaţia online, aşa cum a fost anul şcolar trecut, a reprezentat doar ,,o soluţie de avarie„.

,,Aveam probleme de conectivitate, avem şi acum, chiar dacă mai puţine decât aveam în urmă cu un an, în condiţiile în care aveam probleme cu echipamentele, celebrele tablete, care în opinia mea nu sunt cele mai adecvate unei pregătiri de calitate, dar sunt o soluţie de avarie. Avem mult mai puţine probleme acum din perspectiva echipamentelor, dar ele există totuşi.„, a mai spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în timpul conferinţei ,,Black Sea and Balkans Security Forum”, organizată la USAMV Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.