Sănătate Știri generale

Masca de protecţie ar putea fi din nou obligatorie în Capitală, în apropierea şcolilor

Masca de protecție ar putea deveni din nou obligatorie pe stradă, în proximitatea școlilor din Bucureşti. Anunţul a fost făcut duminică de prefectul Capitalei, Alin Stoica. Măsura ar putea intra în vigoare din 13 septembrie, când elevii se întorc în bănci.

,,Știm că în momentul în care începe școala fizic se produc aglomerări, atât la venirea cât și la plecarea copiilor de la școală. Părinții își așteaptă copiii, staționează în grupuri care provoacă aglomerări în jurul școlilor. Ca măsură de prevenție și de siguranță sanitară este necesară purtarea măștii de protecție în jurul școlilor pentru a evita transmiterea virusului. Suntem pe o pantă ascendentă, astăzi am depășit 1/1.000, deci este necesară această măsură.“, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, la postul Digi24.

Numărul copiilor internați în spitale cu COVID-19 a crescut în weekend, în 24 de ore, de la 84 sâmbătă, la 95 duminică. Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punctul de vedere al infectărilor cu noul coronavirus. Cea mai mare incidenţă la 1.000 de locuitori este în judeţul Ilfov, 1,19 şi în Capitală – 1,02.

Sursa foto: captură Digi24

Citeşte şi Ministrul Educaţiei: În a doua parte a lunii octombrie, Bucureştiul ar putea ajunge la 6/1.000

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *