Învățământ Știri generale

Ministrul Educaţiei: În a doua parte a lunii octombrie, Bucureştiul ar putea ajunge la 6/1.000

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este posibil ca în a doua jumătate a lunii octombrie, Bucureştiul să atingă pragul de şase infectări cu COVID-19 la mia de locuitori. În acel moment, toate şcolile vor trece în online, pentru zece zile, potrivit ministrului, care a declarat că profesorii au înţeles importanţa vaccinării.

,,Astăzi, în Bucureşti avem 1,02 rata de infectare. La 1 august, aveam 0,13, deci într-o lună am crescut de şase ori. Dacă nu înţelegem importanţa vaccinării, este posibil să ajungă, în a doua parte a lunii octombrie, Bucureştiul, la 6/1.000. A nu se confunda atingerea pragului de 6/1.000 cu intrarea în carantină. Ar urma să stea 10 zile – două săptămâni, în online. Aşa a fost şi în valul 3. (…) Există în ordinul comun o prevedere care spune că se ia în calcul rata de infectare a fiecărei zile de vineri. Şi este valabil scenariul acesta stabilit pentru întreaga săptămână. Dacă într-o zi de vineri vom avea 5,99 la mie, toate şcolile vor fi cu prezenţă fizică, chiar dacă luni, marţi, miercuri se ajunge la 6.01 – 6,05. Sunt praguri stabilite de INSP, Ministerul Sănătăţii, CNSU, rata de 6/1.000, ca referinţă. Autorităţile statului şi-au asumat răspunderea de 6/1.000 ca rată de referinţă.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, duminică, la postul Digi 24.

Ministrul a precizat că, zilele următoare, va exista o nouă centralizare a numărului de profesori care s-au vaccinat anti-COVID-19.

,,Nu avem niciun fel de diferenţiere între profesorii vaccinaţi şi nevaccinaţi. Profesorii sunt categoria socio-profesională care a înţeles importanţa vaccinării. Procentul la ultima interogare a fost de peste 60 la sută. Numărul în valoare absolută a fost de peste 185.000. Am lansat o nouă interogare a sistemului în urmă cu câteva zile, cei din învăţământul preuniversitar au revenit la şcoală din 1 septembrie şi răspund la acest chestionar, eşti vaccinat sau nu eşti vaccinat. De asemenea, cei din învăţământul universitar urmează să răspundă. Termenul este 8 septembrie pentru actualizarea acestui procent de 60%.”, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Sursa foto: captură Digi 24

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *