Știri generale

Chile a autorizat vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârste de peste 6 ani

Autorităţile statului Chile au dat undă verde pentru folosirea vaccinului anti-COVID-19 produs de compania chineză Sinovac Biotech Ltd la copiii cu vârste de peste 6 ani. Decizia Agenţiei de reglementare medicală va permite includerea unui număr mai mare de persoane în campania naţională de imunizare împotriva noului cornavirus, informează Reuters, citată de Agerpres.

,,Este o veste minunată pentru copiii de vârstă şcolară şi pentru cei care nu erau incluşi în planurile de vaccinare precedente.”, a declarat ministrul chilian al Sănătăţii, Enrique Paris.

Cinci experţi din grupul de evaluare din cadrul Institutului de Sănătate Publică (ISP) din Chile au votat în favoarea administrării acestui vaccin pentru copiii de peste 6 ani, alţi doi au votat pentru vaccinarea doar a copiilor de peste 12 ani, iar un expert a votat împotriva vaccinării copiilor.

Serul CoronaVac, produs de Sinovac Biotech Ltd, a reprezentat pilonul central al campaniei de vaccinare din Chile. Peste 13 milioane dintre cei 19 milioane de chilieni au fost vaccinaţi deja cu schemă completă. În total, au fost folosite 19,4 milioane de doze de vaccin CoronaVac.

În luna mai, autorităţile din Chile au aprobat folosirea vaccinului Pfizer-BioNTech pentru copiii cu vârste de peste 12 ani. De atunci, 654.054 de copii chilieni de peste 12 ani au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză.

Statul sud-american a înregistrat săptămânile recente o scădere considerabilă a numărului de infectări cu noul coronavirus. Luni, au fost raportate doar 435 de cazuri noi. În Chile au fost confirmate în total 1,6 milioane de cazuri de COVID-19 şi 37.108 de decese asociate acestei boli.

Sursa foto: unsplash / Mat Napo

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *