Învățământ Știri generale

Ordinul comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii, publicat în Monitorul Oficial

Ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii privind funcţionarea şcolilor din 13 septembrie a fost publicat în Monitorul Oficial. Documentul prevede măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

,,Prezentul ordin reglementează procedura şi măsurile obligatorii privind prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, care se vor aplica în unităţile de învăţământ preuniversitar/conexe/instituţiile de învăţământ, în scopul asigurării dreptului la învăţătură şi a dreptului la sănătate, pentru beneficiarii primari ai dreptului la învăţătură, studenţi şi personalul din sistemul naţional de învăţământ. (…) Modalitatea de desfăşurare a activităţilor ce presupun prezenţa fizică a studenţilor în instituţiile de învăţământ superior se decide în conformitate cu principiul autonomiei universitare, cu respectarea prevederilor legale aplicabile.”, se arată în ordinul comun.

Activităţile educaţionale vor funcţiona în baza a două scenarii, cu pragul de şase cazuri de îmbolnăvire la mia de locuitori.

În localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 6/1.000, se permite participarea zilnică, cu prezenţă fizică la cursuri, a tuturor antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea măsurii carantinei, se permite participarea zilnică, cu prezenţă fizică la cursuri în unităţile de învăţământ, a tuturor antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor din învăţământul special cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi participarea în sistem online a tuturor celorlalte categorii de elevi.

Potrivit ministrului Educaţiei, după depăşirea pragului de 6/1.000, elevii din învăţământul special vor rămâne tot în varianta de cursuri fizice, care au cerinţe educaţionale speciale şi au nevoie de terapie. Tot după acest prag, nu vor mai fi permise activităţile remediale.

Citeşte şi Noile reguli pentru funcţionarea şcolilor, anunţate de miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii (DOCUMENT)

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *