Sănătate Știri generale

Masca de protecţie redevine obligatorie pe străzile din Bucureşti, în apropierea şcolilor

Masca de protecţie redevine obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul şcolilor din Capitală. Decizia a fost luată de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi intră în vigoare din 13 septembrie, odată cu începerea noului an şcolar.

,,Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, începând cu data de 13 septembrie 2021.”, prevede hotărârea.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat miercuri dimineață că purtarea măștii în jurul școlilor este necesară, ținând cont că, începând cu 13 septembrie, se vor crea aglomerări atunci când părinții își vor aduce sau își vor lua copiii de la școală și astfel va exista o probabilitate mai mare de transmitere a virusului. Potrivit acestuia, măsuri suplimentare vor fi introduse atunci când incidenţa în Capitală va depăşi pragul de 2/1.000.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *