Știri generale Universitate

Universitatea de Vest din Timişoara, din nou în topul academic Moscow International University Ranking „The Three University Missions”

Universitatea de Vest din Timişoara este prezentă, pentru al doilea an consecutiv, în Moscow International University Ranking “The Three University Missions” (MosIUR). Clasamentul evaluează şi ierarhizează instituțiile de învățământ superior după trei misiuni universitare: educație, cercetare și interacțiune cu societatea.

Doar opt universități din România au fost incluse în ediția 2021 a MosIUR. UVT ocupă locul şase la nivel naţional şi se află în intervalul 1.401-1.500 la nivel mondial, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior. Ierarhizarea include peste 2.000 de instituții de învățământ superior din 119 de țări.

,,UVT și centrul universitar timișorean sunt racordate la viața academică europeană și internațională, iar rankingul ‘The Three University Missions’ confirmă această orientare strategică. Mai mult, UVT este parte a rețelei universitare europene UNITA, alături de cinci universități din Franța, Italia, Spania și Portugalia, care sunt, la rândul lor, bine plasate în rankingurile academice de referință. Studenții Universității de Vest din Timișoara sunt studenți europeni și se pregătesc aici conform standardelor de performanță prezente în cele mai bune universități europene.“, a declarat rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Patru dintre universitățile membre ale Consorțiului Universitaria au fost incluse în ediția 2021 a acestui clasament internaţional. MosIUR este unul  dintre cele 11 topuri utilizate în analiza Metarankingului național – clasamentul universităților din România, se mai arată în comunicatul Universităţii de Vest din Timişoara.

Sursa foto: Universitatea de Vest din Timişoara

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *