Învățământ Știri generale

Ministrul Educaţiei: Mai mulți elevi s-au vaccinat în ultimele 10 zile decât angajați din sistemul de învățământ pe parcursul verii

Ministrul Educaţiei a declarat, într-o conferinţă susţinută după şedinţa de guvern, că România a depăşit, în prezent, pragul de 15% elevi vaccinaţi anti-COVID-19. Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, în ultimele 10 zile s-au imunizat mai mulţi elevi decât numărul de dascăli vaccinaţi toată vara.

,,Astăzi, conform ultimelor raportări, am depășit pragul de 15% elevi vaccinați. Este vorba de un progres important, de 4.500 de elevi vaccinați în ultimele cinci zile. Sunt mai mult de 2.500 de elevi din categoria 16-19 ani și aproape 2.000 de elevi din categoria de vârstă 12-15 ani. (…) Gândiți-vă că pe toată perioada de vară, am avut peste 8.000 de cadre didactice vaccinate. În ultimele 10 zile, am avut 9.000 de elevi vaccinați, deci mai mulți elevi s-au vaccinat în ultimele 10 zile decât angajați din sistemul de învățământ pe parcursul lunilor iunie – iulie – august.”, a declarat vineri Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a arătat că bilanţul vaccinărilor în rândul elevilor este un semnal bun şi că, odată cu organizarea de echipe mobile de vaccinare în şcoli, numărul tinerilor imunizaţi va creşte şi ,,se vor înregistra progrese importante“.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *