Învățământ Știri generale

7.200 de elevi au început şcoala în format online. În Capitală, opt şcoli sunt închise

Noul an şcolar a început în format online pentru 7.200 de elevi, din cauza unor probleme de infrastructură sau din cauza măsurilor impuse în localităţile care au depăşit pragul de infectare de 6/.1000. Anunţul a fost făcut duminică de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la postul Aleph News.

,,4.723 de elevi nu vor putea să meargă mâine (n. red. – 13 septembrie) la școală din cauza problemelor de infrastructură. La aceștia se adaugă cei 2.400 de elevi din cele 12 localități în care rata de infectare este mai mare de 6/1.000. E vorba de şase localități din județul Satu Mare, două localități din Arad, o localitate din Dolj, o altă localitate din Teleorman, o localitate din Sibiu și una din Sălaj. În total 7.200 de elevi și preșcolari nu vor putea merge la școală cu prezență fizică. Asta înseamnă 0,3%.„, a declarat Sorin Cîmpeanu, la postul Aleph News.

Ministrul a explicat că 18 şcoli nu îşi pot primi elevii deocamdată din cauza unor probleme de infrastructură. Opt dintre acestea sunt în Bucureşti, în care învaţă 2.723 de elevi şi care vor fi nevoiţi să înceapă anul şcolar în sistem online. Lor li se adaugă cei aproximativ 2.000 de elevi din celelalte 10 şcoli din ţară care se confruntă cu acelaşi tip de probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.