Învățământ Știri generale

Klaus Iohannis, mesaj pentru elevi: Îmi doresc ca în noul an școlar să interacționați și să comunicați cât mai mult cu colegii

La debutul şcolii, preşedintele României şi-a exprimat dorinţa ca procesul educaţional să se desfăşoare cât mai mult timp în format fizic. ,,Să porniți în această aventură fascinantă a cunoașterii alături de dascălii voștri, să interacționați și să comunicați cât mai mult cu colegii.”, le-a transmis Klaus Iohannis elevilor.

,,Îmi doresc ca în noul an școlar, care debutează astăzi, să vă bucurați de tot ce este mai frumos în procesul educațional: să porniți în această aventură fascinantă a cunoașterii alături de dascălii voștri, să interacționați și să comunicați cât mai mult cu colegii.
În același timp, trebuie să fim cu toții conștienți că pandemia nu s-a încheiat. Este important să respectăm cu strictețe măsurile stabilite de autorități, pentru a ne proteja pe noi și pe cei dragi nouă.
Prin efortul nostru colectiv, creștem șansele de a avea în acest an un proces educațional relativ normal pentru toți elevii.
„, a fost mesajul preşedintelui României pentru toţi elevii din România.

Klaus Iohannis a vorbit, în deschiderea anului şcolar, despre proiectul prezidenţial ,,România Educată” şi despre importanţa concursului pentru posturile de director de şcoală.

,,Vă asigur că voi rămâne un partener de nădejde al tuturor școlilor care își propun să ofere condiții mai bune de învățare, să promoveze excelența și echitatea, să pună elevul în centrul activității educaționale. Prin implementarea proiectului ‘România Educată’ și cu sprijinul alocărilor record prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, avem de acum șansa unică de a transforma radical mediul școlar.

Există oportunitatea istorică de a realiza lucruri de amploare, amânate de decenii, precum dotarea laboratoarelor școlare, măsuri concrete pentru a preveni abandonul școlar, susținerea învățământului profesional dual sau digitalizarea administrației școlare.

Cu parteneriate solide, cu dedicare din partea cadrelor didactice, cu un management curajos și deschis spre modernizare și cu elevi pregătiți pentru viitor, școli precum cea în care ne aflăm astăzi vor contribui în mod decisiv la construirea României Educate, o țară în care accesul la învățământ de calitate este asigurat tuturor.

(…) Facilitarea accesului la programe de formare a cadrelor didactice contribuie, alături de investițiile în infrastructură și în dotări, la creșterea calității educației și la o experiență educațională mai bună pentru elevi. Odată cu finalizarea Raportului ‘România Educată’, mi-am asumat dezideratul de a susține un management educațional profesionist, bazat pe responsabilitate, capabil să dezvolte și să inoveze.

(…) În acest an școlar, în care se organizează concursurile pentru ocuparea funcției de director în unitățile de învățământ, îmi doresc să identificăm acele insule de excelență, precum este liceul dumneavoastră. Ele sunt dovada clară că „omul sfințește locul” și că un management bun poate transforma o comunitate școlară. De aceea, cred că avem o singură șansă pentru ca toate școlile din România să se dezvolte – competiția pe bază de meritocrație, pe care doar un concurs pentru funcțiile de conducere organizat corect, transparent și profesionist o poate asigura.„, a fost mesajul preşedintelui Klaus Iohannis.

Şeful statului a fost prezent la festivităţile de deschidere a anului şcolar organizate la Liceul Tehnologic ,,Carol I” Valea Doftanei din judeţul Prahova, alături de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.