Învățământ Știri generale

Ministrul Educaţiei: Astăzi pot începe şcoala cu prezenţă fizică 99,7% din cei aproape 3 milioane de elevi şi preşcolari

Ministrul Educaţiei a transmis, la început de an şcolar, că doar 0,3% dintre elevii din toată ţara nu vor putea reveni în bănci din prima zi, din cauza restricţiilor impuse în localităţile cu incidenţă peste 6/1.000. Prezent la festivităţile organizate la Liceul Tehnologic ,,Carol I” Valea Doftanei din judeţul Prahova, alături de preşedintele Klaus Iohannis, Sorin Cîmpeanu a vorbit şi despre importanţa vaccinării.

,,Vaccinarea este unicul gest care poate pune capăt crizei sanitare. Toate celelalte măsuri de protecţie sanitară, inclusiv testarea, ne ajută să ţinem sub control epidemia. Vaccinarea este singurul act care ne ajută să punem punct acestei crize sanitare. (…) Astăzi pot începe şcoala cu prezenţă fizică 99,7% din cei aproape trei milioane de elevi şi preşcolari. Este un lucru extrem de important. Demonstrează înţelegerea importanţei şcolii, dar în acelaşi timp trebuie să dovedim responsabilitate şi determinare pentru a asigura în şcoli acea protecţie sanitară care să ne poată permite să ţinem şcolile deschise o perioadă cât mai lungă în aşa fel încât să nu mai avem acele pierderi pe care le-am înregistrat pe parcursul perioadei de criză sanitară.„, a transmis luni Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a vorbit şi despre proiectul prezidenţial ,,România Educată” şi a dat un exemplu de investiţie în zonă.

,,Avem o serie de provocări care stau în faţa noastră, care sunt incluse, susţinute prin proiectul ‘România Educată’, o serie de oportunităţi unice, prin existenţa unor resurse financiare de 3,6 mld. de euro pe masa negocierilor cu Comisia Europeană, dedicate educaţiei doar acelor capitole care sunt grupate sub tutela proiectului ‘România Educată’. Nu vom aştepta aceste fonduri. Vă pot anunţa că sunt în evaluare ofertele care privesc demararea lucrărilor, încheierea unui contract pentru o nouă grădiniţă în Valea Doftanei.„, a explicat Cîmpeanu.

Ministrul le-a mulţumit tuturor pentru respectarea regulilor de protecţie sanitară din şcoli şi şi-a exprimat convingerea că acestea vor reprezenta o prioritate pentru toţi, astfel încât cursurile să se desfăşoare cât mai mult timp în format fizic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.