Știri generale

TEHNOLOGIE | Prima misiune spaţială cu echipajul format integral din civili (VIDEO)

Un echipaj format integral din civili a ajuns în spaţiu, într-o navă a companiei SpaceX, Falcon 9. Misiunea este considerată istorică, deoarece este prima călătorie non-guvernamentală pe orbită, finanţată privat, fără astronauţi la bord. Zborul are şi scop umanitar. Va fi strânsă suma de 200 de milioane de dolari pentru Spitalul de Cercetare pentru Copii St. Jude.

Misiunea Inspiration 4 îi are la bord pe miliardarul Jared Isaacman, inginerul aerospaţial Christopher Sembroski, veteran al US Air Force, Sian Proctor, profesoară de geologie şi artistă, şi Hayley Arceneaux, o asistentă medicală de 19 ani, supraviețuitoare a cancerului osos, care lucrează la spitalul beneficiar al fondurilor umanitare.

Sursa: twitter.com / SpaceX

Nava a fost lansată în cursul nopţii de la Centrul Spațial Kennedy, cu ajutorul unei rachete Falcon 9 a companiet SpaceX. Comandantul zborului este miliardarul Jared Isaacman, care este pilot experimentat şi fondator al unei companii de procesare a plăţilor.

Sursa: twitter.com / SpaceX

Echipajul Inspiration 4 a avut șase luni de instruire intensivă. Sistemele informatice de la bord sunt supravegheate în permanenţă de echipele SpaceX de la sol. Chiar dacă nu au o destinație bine definită, cei patru vor efectua experimente științifice.

Sursa foto: captură twitter.com / SpaceX

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.