Știri generale Universitate

Cele 19 facultăţi din cadrul Universităţii din Bucureşti decid individual cum se vor desfăşura cursurile

Consiliile celor 19 facultăţi din cadrul Universităţii din Bucureşti vor stabili modalitatea în care se vor desfăşura cursurile, de la începutul anului universitar. Deciziile vor avea în vedere atât specificul educaţional şi de cercetare propriu, cât şi reglementările naţionale şi condiţiile generate de contextul pandemic, se arată într-un comunicat de presă al Universităţii din Bucureşti.

Senatul UB a aprobat în ședința de miercuri, 15 septembrie 2021, un set de măsuri cu privire la debutul și organizarea activităților didactice în anul universitar 2021-2022 în contextul pandemiei de COVID-19, măsuri menite să asigure o educație de înaltă calitate și accesul echitabil la actul educațional, protejând, în același timp, sănătatea tuturor membrilor comunității academice, se arată în comunicat.

De asemenea, setul de măsuri aprobat de Senatul UB prevede ca facultăţile să desfăşoare activităţi în sistem mixt/hibrid, atât cu participare fizică, cât şi cu prezenţă online. Mai exact, se recomandă desfășurarea în sistem fizic a cursurilor și a activităților de seminar, laboratoare, lucrări practice etc., la care participă mai puțin de 50 de studenți, în timp ce cursurile / activitățile didactice și de cercetare la care participă mai mult de 50 de studenți să se desfășoare online.

În pregătirea orarului și în desfășurarea activităților teoretice și practice, Senatul Universității din București recomandă demararea cu prioritate a activităților practice, la începutul semestrului, conform unui orar întocmit corespunzător, care să asigure respectarea tuturor măsurilor de prevenție, reducerea interacțiunii între studenți din grupe diferite de studii (de exemplu, prin practicarea unui orar modular), evitarea formării de grupuri sau aglomerări de persoane în timpul activităților didactice sau al pauzelor, precum și utilizarea platformelor de e-learning pentru facilitarea accesului studenților la materialele de la curs și lucrări practice / seminare, mai transmite Universitatea din Bucureşti.

Odată cu debutul anului universitar 2021-2022, cantina „Mihail Kogălniceanu” a Universității din București va fi redeschisă, studenții beneficiind de serviciile acesteia în regim take-away atunci când este depășit numărul maxim de persoane aflate în interior, în conformitate cu normele legale. Pe de altă parte, studenții care beneficiază de loc de cazare într-unul dintre căminele Universității din București vor fi cazați separat, pe camere și etaje, în funcție de situația individuală a vaccinării împotriva COVID-19, se mai arată în comunicatul de presă.

De asemenea, Universitatea din Bucureşti recomandă întregii sale comunităţi academice, studenţi, cadre didactice, cercetători şi personal administrativ, să se vaccineze, pentru a reduce riscurile îmbolnăvirii şi transmiterii virusului SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.